Assortiment

Rituelen - Cees Nooteboom

Een ontroerende generatie- en liefdesroman - soms tragisch, soms tragikomisch - rond drie decennia uit het leven van Inni Wintrop, handelaar in alles waar geld in zit. Spreker(s): Cees Nooteboom
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

In 1980 publiceerde Cees Nooteboom zijn roman Rituelen, een boek dat zou uitgroeien tot een moderne klassieker en bovendien tot een van de meest vertaalde boeken uit de Nederlandse literatuur. De roman heeft een belangrijke rol gespeeld bij de internationale doorbraak van de Nederlandse literatuur. Het boek werd in 1989 verfilmd en ontving de F. Bordewijk-prijs en in Amerika de Pegasus Prize for Literature.

Inni Wintrop, de hoofdpersoon, is nadat zijn vrouw hem heeft verlaten en na een mislukte zelfmoordpoging, op zoek naar betekenis in een leeg universum. Een ontroerende generatie- en liefdesroman - soms tragisch, soms tragikomisch - rond drie decennia uit het leven van Inni Wintrop, handelaar in alles waar geld in zit. Nooteboom schetst een tijdsbeeld van de jaren zestig en zeventig in een subtiele en luisterrijke roman, die bijna dertig jaar na dato alleen maar aan zeggingskracht heeft gewonnen.

Rituelen wordt op prachtige wijze voorgelezen door de auteur zelf.

Inhoud
Intermezzo
Arnold Taats
Philip Taats

Uitgegeven door: De Bezige Bij
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij de Bezige Bij
Spreker(s): Cees Nooteboom
Speelduur: 5 uur 16 min

Grootte: 233 MB

ISBN: 9789403100906