Assortiment

Bruidsvlucht - Verkorte versie - Met OVT radiodocumentaire: De Londen-Christchurch Air Race - Marieke van der Pol

Drie jonge vrouwen willen aan de beklemmende naoorlogse sfeer in Nederland ontsnappen en een bestaan opbouwen in Nieuw-Zeeland. Ze nemen deel aan een internationale luchtrace. Incl. documentaire. Verkorte versie. Spreker(s): Marieke van der Pol
Van: € --,--

Voor slechts:
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Drie jonge vrouwen, Ada, Marjorie en Esther, willen aan de beklemmende naoorlogse sfeer in Nederland ontsnappen en een bestaan opbouwen in Nieuw-Zeeland. Ze nemen deel aan een internationale luchtrace en reizen naar hun nieuwe vaderland in een vliegtuig vol meisjes zoals zij: bruiden op weg naar hun toekomstige echtgenoten.

Tijdens de vlucht ontmoeten zij Frank, die alleen reist en op wie niemand wacht. Deze ontmoeting zal de koers van hun levens in Nieuw-Zeeland drastisch wijzigen, nog meer dan ze zelf beseffen. Vijftig jaar later, wanneer ze elkaar op de begrafenis van Frank weer treffen, staan ze oog in oog met de waarheid. Het is de vraag of je kunt vluchten voor wie je bent.

Marieke van der Pol schreef eerst het scenario voor de film Bride Flight die vanaf oktober 2008 in de bioscopen draait. Daarna verscheen het gelijknamige boek, dat weer voor dit luisterboek is ingekort.

Dit luisterboek wordt aangevuld met een extra deel met daarop de impressie die Astrid Nauta maakte voor het VPRO-radioprogramma OVT, van de race van de DC-6 ‘Dr. Ir.M. A.Damme’ van de KLM. In een recordtijd van 49 uur en 57 minuten vloog het vliegtuig in 1953 onder gezagvoering van Han Kooper van Londen naar het Nieuw-Zeelandse Christchurch. Het vliegtuig won daarmee de race. Aan het woord komen o.a. drie vrouwelijke passagiers van de vlucht en de zoon van gezagvoerder Han Kooper.

Uitgegeven door: Singel Uitgeverijen
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij De Arbeiderspers
Spreker(s): Marieke van der Pol
Speelduur: 8 uur 12 min

Grootte: 377 MB

ISBN: 9789038805641