Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh (1926) is een Vietnamese boeddhistische monnik, zenleraar, vredesactivist, schrijver en dichter. Thich Nhat Hanh vertegenwoordigt binnen het boeddhisme een stroming die hij zelf geëngageerd boeddhisme noemt, en die zich kenmerkt door een sterke verbondheid met alles wat leeft, een verbondenheid die wordt uitgedrukt in acties die met liefde en aandacht gedaan worden. Een belangrijk thema van Thay (zoals Thich Nhat Hanh door zijn studenten en vrienden genoemd wordt) is mindfulness, dat wil zeggen alles wat je doet in volle aandacht doen.

Thich Nhat Hanh werd, wegens zijn grote inzet voor vrede tijdens de oorlog in Vietnam, door Martin Luther King voorgedragen als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede. De laatste jaren heeft hij grote bekendheid gekregen door de vele boeken die hij geschreven heeft en de retraites die hij over de hele wereld leidt, rond de oefening om in aandacht te leven.

Na zijn verbanning uit Vietnam heeft Thich Nhat Hanh zich in Frankrijk gevestigd, waar hij de meditatiegemeenschap ‘Plum Village’ oprichtte.
Geïnspireerd door zijn persoon en door wat hij leert, zijn er op vele plaatsen in de wereld groepen (sangha’s) ontstaan die samen oefenen om in aandacht te leven.
Meer info over Thich Nhat Hanh Meditatief wandelen bij Luisterrijk.nl

Meditatief wandelen

Handleiding waarin de oeroude praktijk van het mediteren gecombineerd wordt met wandelen, aan de hand van teksten van Thich Nhat Hanh, een gerenommeerde Vietnamese zen-meester, dichter en vredesactivist. Spreker(s): Dick de Ruiter

Populaire tags