Assortiment

Mechtild Prins

Mechtild Prins (1960) studeerde in 1988 af aan de Toneel Akademie in Maastricht, waarna zij les gaf aan amateurs en haar eerste voorstellingen maakte met amateurs en studenten. Mechtild maakte verschillende muziektheatervoorstellingen bij Hollandia. Zij werkte als freelancer bij verschillende gezelschappen als het NNT en Huis aan de Amstel.

In 2000 studeerde Mechtild af bij DasArts in Amsterdam onder leiding van Ritsaert ten Cate. Sinds die tijd heeft zij zich voornamelijk gericht op documentair theater. Na het succesvolle Global Life maakte zij de documentaire-voorstellingen Het Land In Mij, Oud Vel, Mannen/Meccano/Mijnen & Metropolis en Eik en Duin.

Van 2001 tot eind 2004 was Mechtild artistiek leidster van Het Lokaal Van Spannende Zaken en ontving zij structureel subsidie om onderzoek te doen vanuit de vraag: hoe van documentair materiaal theater te maken. In 2004 maakte ze in dit kader de documentaire film Rare Stien.

Momenteel schrijft Mechtild Prins een boek over documentair theater. Dit doet zij binnen het lectoraat theaterprocessen van Nirav Christov bij de HKU. Daarnaast werkt ze met studenten van verschillende opleidingen en is ze mentor van jonge makers bij het ontwikkelen van hun voorstellingen.

Meer info over Mechtild Prins Soundtrackcity Oostelijk Havengebied bij Luisterrijk.nl

Soundtrackcity Oostelijk Havengebied

Een geluidsandeling door het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Ooit een drukke zee- en Rijnhaven, later een vrijplaats voor krakers en stadsnomaden. Tegenwoordig is het toonaangevend en strak ingericht. Spreker(s): Remco Melles