Assortiment

Max Pam

Max Pam (1946) is een inktvis met vele armen. In de afgelopen 25 jaar schreef hij verhalen, columns, recensies en interviews voor Het Parool, NRC Handelsblad, de Volkskrant, Vrij Nederland, Hollands Maandblad, Propria Cures en voor vele andere bladen. Als literair criticus van HP/De Tijd onderscheidt hij zich door zijn onafhankelijkheid en is hij niet snel geïmponeerd door reputaties. Ook verzorgt hij een wekelijkse schaakrubriek voor Het Parool. Zijn boek Het ravijn haalde vele drukken en werd verfilmd.

Nieuwsgierigheid is de leidraad in het schrijven van Max Pam. Zijn stijl kenmerkt zich door een bedrieglijk eenvoudige manier van formuleren, waarachter scherpzinnigheid en waakzaamheid schuilgaan. Dat levert juweeltjes op, om vaak te herlezen. Hij schreef onder andere Het ravijnDe armen van de inktvis en De herenclub.
Meer info over Max Pam Het ravijn bij Luisterrijk.nl

Het ravijn

Max Pam kreeg een hersenbloeding, overleefde en kwam er bovenop. De auteur doet verslag van zijn herstel en maakt dit tot een aangrijpend boek over iets wat iedereen zomaar overkomen kan. Spreker(s): Max Pam