Assortiment

Mary Dorna

De Nederlandse schrijfster Mary Dorna (1891-1971) leidde een onafhankelijk en zeer tot de verbeelding sprekend leven. Ze groeide op in een gegoed milieu in Amsterdam, maar ze vestigde zich met haar eerste man, een adellijke Engelsman, in Rio de Janeiro en Düsseldorf. Daar verliet ze hem, huurde ze kamers en verdiende ze de kost als schildersmodel.

Ze ontmoette er ook haar tweede man, die haar stimuleerde te gaan schrijven. Met haar derde echtgenoot verkeerde ze in kunstkringen van het Amsterdam in de zorgeloze jaren ’20 en ’30. Dit roerige leven is veelal het onderwerp voor de prachtige korte verhalen en humoristische schetsen die Mary Dorna schreef. Deze voorlopers van het cursiefje verschenen vanaf 1926 inHet Volk, de NRC en De groene Amsterdammer. Tussen 1933 en 1970 verschenen acht bundels met korte verhalen.
Meer info over Mary Dorna Wanordelijkheden en andere verhalen bij Luisterrijk.nl

Wanordelijkheden en andere verhalen

Mary Dorna leidde een onafhankelijk en zeer tot de verbeelding sprekend leven. Ze schreef prachtige korte verhalen en humoristische schetsen over het kleine leven, met veel oog voor de narigheden daarin. Spreker(s): Hetty Blok