Assortiment

Marja Hoffmann- van Vonno

Marja Hoffmann- van Vonno (voor volwassenen: gedichten, natuurcolumns, haiku, korte verhalen).
Marja van Vonno (voor kinderen: gedichten, verhalen, kinderboek)

Geboren: in 1950 in Amsterdam, opgeleid tot onderwijzeres, in 1970 begonnen in het basisonderwijs te Purmerend. Sinds 1973 woonachtig in Groenlo.

Gewerkt aan basisscholen en in het speciaal onderwijs, als leerkracht anderstaligen, remedial teacher en groepsleerkracht. Taal, biologie, dans, creatieve vakken als specialisatie. Schreef alle materiaal voor de anderstaligen en speciale pupillen zelf, aangepast aan niveau, probleem van de leerling en de interesse van het kind.

Daarnaast kinderdansleidster en volksdansleidster van groepen van 4 tot 80 jarigen en van beginners tot demonstratiegroepen en gaf kinderdans-instructiecursussen aan leerkrachten en jeugdwerkers. Leiding van jeugd-natuurgroepen bij sociaal cultureel werk en het IVN.
Sinds 1989 thuis door de ziekte van Lyme en na cursussen illustratief tekenen en creatief schrijven vullen schrijven en tekenen/schilderen de dag. Schrijft haiku, gedichten, korte verhalen voor volwassenen en voor kinderen, bij internetgroep De Nieuwe Vijftigers en writehistory.
Voor volwassenen gepubliceerd in bundels van Kontrast en writehistroy, natuurimpressies in het IVN –afdelingsblad(tevens eindredacteur) en in De Schouw, het blad van de Vrienden van de Hoge Veluwe.

Gedebuteerd voor kinderen in 2005 in de debutantenvoorleesbundel van Gottmer: Heksen, Trollen en glazen bollen met het verhaal Voorlezen alsjeblieft(waarom het toveren uit de mensenwereld verdween).

In december 2007 kwam Slubber in het bos uit. Een kinderboek waarin een sprookjesfiguur de held is, maar waar de natuur de hoofdrol speelt. Door de auteur zelf geïllustreerd, uitgegeven bij www.writehistory.be .

Speciale interesses: natuur, biologie, taal- en leesproblemen, volksverhalen en volkseigen cultuur, sprookjes.

Als gevolg van het winnen van de verhalenwedstrijd van Writehistory 2010, kwam in 2011 uit:
Natuurlijk Verloop. Een bundel met haiku, natuurcolumns/impressies en korte verhalen, met de natuur in alle verscheidenheid in de hoofdrol.

Geen producten gevonden.