Assortiment

Maeve Binchy

Maeve Binchy werd geboren in Dublin en bracht daar de eerste jaren van haar jeugd door. Haar schoolopleiding volgde zij bij de nonnen van het Holy Child Convent in Kilkenny. Vervolgens studeerde zij geschiedenis in Dublin. Na een aantal jaren les gegeven te hebben op verschillende meisjesscholen, trad zij in 1969 in dienst bij The Irish Times en vertrok voor tien jaar naar Londen. In 1987 brak ze definitief door als met haar roman En vergeet niet te leven. Na een groot aantal zeer succesvolle romans zoals De spiegel van het meerVrienden voor het leven en De avondschool wordt zij wereldwijd erkend als een van de meest geliefde schrijfsters van romantische fictie.

Maeve Binchy is wereldwijd geliefd vanwege haar pakkende schrijfstijl en sterke dialogen, haar levensechte personages en haar ongeëvenaarde portrettering van het Ierse leven. Haar boeken zijn in meer dan twintig talen verschenen en inmiddels zijn er ruim twintig miljoen verkocht. Met haar nieuwe boek, Het huis op Tara Road, heeft Maeve Binchy in Groot Brittannië alle verkooprecords gebroken: in enkele maanden tijd werden er bijna 1 miljoen exemplaren verkocht. Ook in Nederland is het boek een groot succes. In drie maanden tijd werden bijna 35.000 exemplaren verkocht. Met deze unaniem geprezen en nu al klassieke roman laat Maeve Binchy opnieuw zien over een groot inzicht in menselijke relaties te beschikken.

Nog steeds domineert Maeve Binchy de Ierse en Engelse bestsellerlijsten. De Ierse top 100 van deze eeuw bevat maar liefst 8 van haar romans, waarvan er zelfs 7 bij de eerste 20 staan! In Nederland gingen sinds eind jaren negentig ruim 600.000 exemplaren over de toonbank.

Tegenwoordig verdeelt Maeve Binchy haar tijd tussen Londen en haar geboortestad Dublin. Naast haar carrière als bestsellerauteur, is zij nog steeds actief voor The Irish Times als columnist en schrijft zij regelmatig korte verhalen voor tijdschriften.

Maeve Binchy heeft een eigen website op www.maevebinchy.com (Engelstalig).
Meer info over Maeve Binchy Wit bloeit de meidoorn bij Luisterrijk.nl

Wit bloeit de meidoorn

De rust in het Ierse plaatsje Rossmore wordt bedreigd door de aanleg van een nieuwe snelweg. Zal deze verbinding met de buitenwereld welvaart brengen of een einde aan de gemoedelijke sfeer maken? Spreker(s): Maeve van der Steen, Peter van Muijen