Assortiment

Koos Tiemersma

Koos Tiemersma (1952) werd geboren in Franeker. Sinds zijn opleiding tot onderwijzer woont en werkt hij in Kollumerzwaag.

In 1992 was hij de oprichter van de groep SKIFT, een trio dat verder bestond uit Foppe Jacobi (bayan) en Bauke van der Heide (gitaar). Na een tweede prijs op het Friese liedjesfestival Liet te Leeuwarden en de eerste prijs op het Noord-Nederlands Liedjesfestival werd in de Sing-Sing studio de cd Nije Hoed opgenomen. Ook maakte de groep naam tijdens een uitgebreide tournee met boerderij-optredens in en buiten Friesland onder de naam Boer-de-Chant.

Nadat in 1999 het doek voor de groep viel, maakte Foppe Jacobi o.a. furore in de groep Flairck, terwijl Bauke van der Heide zich vestigde als muziekleraar.
Meer info over Koos Tiemersma In aap klimt út de beam bij Luisterrijk.nl

In aap klimt út de beam

In aap klimt út 'e beam is in mei faasje en humor skreaune satire en foarmet in bitend kommentaar op in maatskippij dêr't ûnfrede foar master opslacht en de waan fan de dei regeart. Friestalig. Spreker(s): Geartsje de Vries

Meer info over Koos Tiemersma De mjitte bij Luisterrijk.nl

De mjitte

Mette kriget op har fjirtichste oanstriid om yn har fammensjierren te dûken. Al gau sit se wer midden yn it ferline... Friestalig. Spreker(s): Tryntsje Finnema en Koos Tiemersma