Assortiment

Greet Andringa

Greet Andringa (1971) debuteerde in juni 1999 in Trotwaer met een verhaal De earste kear. Daarna ging het snel; naast Trotwaer publiseerde ze in het Frysk Skriuwerskalinder-boek 2003 en in het literaire tijdschrift Hjir. Haar debuut in boekvorm was in augustus 2003 met de verhalenbundel De diggels van Che.

In februari 2008 verscheen Libben reach, het boek over drie generaties van de familie Wiggersma. Rode lijn in het verhaal zijn de ervaringen van Geeske, een jonge vrouw die per ongeluk (of juist niet, dat blijft lang een geheim) haar dochtertje van de trap smijt. Geeske gaat op zelfonderzoek uit en komt terecht bij haar grootouders, twee mensen met een opmerkelijke achtergrond.

Naar aanleiding van de verschijning van Libben reach organiseerde de Friese Pers Boekerij een thema-avond over de mythe van de gelukkige familie. In 2005 maakte Greet Andringa deel uit van de jury van de Rely Jorritsma-prijs. Sinds 2002 is ze redactielid van het literaire tijdschrift Hjir.
Meer info over Greet Andringa Literêre 4-stêdetocht - Lêzing 2: Dien wurk bij Luisterrijk.nl

Literêre 4-stêdetocht - Lêzing 2: Dien wurk

Dien wurk. De fiif romans fan Koos Tiemersma. Friestalig Spreker(s): Greet Andringa

Meer info over Greet Andringa De diggels fan Che bij Luisterrijk.nl

De diggels fan Che

'De diggels fan Che' is it debút fan Greet Andringa. Har sfearfol proaza, fol subtile observaasjes fan minsken en situaasjes sil in soad harkers yn 'e besnijing krije. Friestalig Spreker(s): Greet Andringa