Assortiment

Dan Brown

Alle audioboeken van  Dan Brown vind je op Luisterboeken.nl. Bekijk hier het overzicht van alle Dan Brown luisterboeken uit ons assortiment. 

Dan Brown (1964) is een van de succesvolste thrillerauteurs van het moment. Zijn vier bestsellers prijkten bij verschijnen wereldwijd boven aan de bestsellerlijsten. Het Juvenalis DilemmaDe Delta Deceptie,Het Bernini Mysterie en De Da Vinci Code worden vertaald en uitgegeven in meer dan 40 landen.

Tot Brown besloot zich volledig op het schrijven te storten, doceerde hij Engels aan de Philips Exeter Academy. Zijn interesse in het breken van geheimzinnige codes en fascinatie voor de werkwijze van inlichtingendiensten leidde tot het schrijven van zijn eerste twee boeken: Het Juvenalis Dilemma en De Delta Deceptie.

Als zoon van een prijs winnend wiskundige en een moeder die religieuze muziek speelde, werd Dan Brown in zijn jeugd omringd door de tegengestelde ideeën van wetenschap en geloof. Deze tegenstellingen vormden de inspiratiebron voor Het Bernini Mysterie, het eerste boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol.

Samen met zijn vrouw Blythe, die kunsthistorica en schilderes is, gaat hij regelmatig op reis om research voor zijn boeken te doen, zo ook naar Parijs. Daar waren ze veel in het Louvre te vinden. De bestseller De Da Vinci Code was het resultaat.