Assortiment

Alessandro Baricco

Alle audioboeken van Alessandro Baricco vind je op Luisterboeken.nl. Bekijk hier het overzicht van alle Alessandro Baricco luisterboeken uit ons assortiment.

Beknopte biografie van Alessandro Baricco
Alessandro Baricco (Turijn, 25 januari 1958) is een Italiaanse schrijver.

Baricco studeerde filosofie en begon in 1990 aan zijn eerste roman. Zijn werk onderscheidt zich omdat het afwijkt van de literaire traditie maar meer neigt naar de moderne vertelling van films en videoclips.

Het werk van Alessandrio Baricco is bekroond met verschillende internationale prijzen. Oceaan van een zee won de Premio Viareggio, Land van glas werd bekroond met de Prix Médicis étranger en Zijde werd in 1998 uitgeroepen tot Booksellers International Book of the Year. Het boek Zijde werd in 2007 verfilmd door Francois Girard met hoofdrollen voor Keira Knightley en Michael Pitt. De novelle Novecento is in 1998 door Giuseppe Tornatore verfilmd als The Legend of 1900.
Meer info over Alessandro Baricco Zijde bij Luisterrijk.nl

Zijde

Een poëtische en tedere parabel over de liefde. Hoorspel met Porgy Franssen. Spreker(s): Porgy Franssen

Meer info over Alessandro Baricco Novecento bij Luisterrijk.nl

Novecento

Het suggestieve verhaal over de pianist, op zeegeboren, die nooit zijn oceaanstomer zal verlaten en daarde prachtigste muziek speelt. Hoorspel met Porgy Franssen. Spreker(s): Porgy Franssen