Assortiment

De ideeën van Stephen Covey over leiderschap - MBA in één dag - Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie) - Ben Tiggelaar

Tiggelaar staat uitgebreid stil bij de principes van leiderschap die volgens Stephen Covey echt van belang zijn. Daarnaast komt persoonlijke ontwikkeling aan de orde, geplaatst in Nederlands en praktisch perspectief. Spreker(s): Ben Tiggelaar
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Stephen R. Covey (1932) studeerde bedrijfskunde aan Harvard en promoveerde aan de Brigham Young Universiteit, waar hij later ook jarenlang doceerde. In 1984 richtte hij het Covey Leadership Center op, tegenwoordig FranklinCovey. Dit bedrijf verzorgt wereldwijd trainingen op het gebied van leiderschap en werkt zowel voor multinationals als voor bekende politici.

Stephen Covey werd pas echt bekend na 1989. In dat jaar kwam zijn boek The Seven Habits of Highly Effective People uit. In het Nederlands vertaald als: De Zeven eigenschappen van effectief Leiderschap. Daarin beschrijft hij de karaktereigenschappen die nodig zijn voor een succesvol en gelukkig leven. Wereldwijd werden van 'De zeven eigenschappen' meer dan tien miljoen exemplaren verkocht.

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie is Stephen Covey eigenlijk?
3. De visie van Stephen Covey
4. Principes: de universele natuurwetten van persoonlijke groei en menselijke relaties
5. De zeven eigenschappen: wat is er nodig voor persoonlijke effectiviteit?
6. De zeven eigenschappen: wat is er nodig voor effectief samenwerken?
7. De achtste eigenschap
8. Enkele ideeën van Covey over time management
9. Stephen Covey over leiderschap
10. Lof voor en kritiek
11. De praktische waarde van Coveys ideeën
Uitgegeven door: Tyler Roland Press
Spreker(s): Ben Tiggelaar
Speelduur: 0 uur 52 min

Grootte: 41 MB

ISBN: 9789079445394