Assortiment

De ideeën van Robert Quinn over leiderschap - MBA in één dag - Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie) - Ben Tiggelaar

Tiggelaar behandelt de belangrijkste ideeën van Robert Quinn over leiderschap en bespreekt de belangrijkste ideeën met de Nederlandse praktijk in het achterhoofd. Spreker(s): Ben Tiggelaar
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Robert E. Quinn is hoogleraar, onderzoeker en schrijver. Hij richt zich in zijn werk op thema's als leiderschap, verandering en positieve organisatiekunde. Zijn Handboek Managementvaardigheden wordt al ruim tien jaar voorgeschreven in een groot aantal managementopleidingen. Quinn publiceerde daarnaast over onderwerpen als cultuurverandering, empowerment en persoonlijke groei. Quinn is hoogleraar op het gebied van Organizational Behavior and Human Resource Management aan de business-school van de University of Michigan.

Naast zijn werk in research en onderwijs is Quinn een veelgevraagd consultant. Hij is oprichter van het adviesbureau Wholonics Leadership Group. Daarnaast is Robert Quinn actief in diverse non-profit organisaties die zich inspannen voor ethisch handelen in het bedrijfsleven.

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie is Robert Quinn eigenlijk?
3. De visie van Robert Quinn
4. Vier klassieke managementmodellen volgens Quinn
5. Effectief leiderschap: werken met concurrerende waarden
6. Leidinggeven aan jezelf: empowerment
7. Het leiden van cultuurveranderingen
8. Persoonlijke groei volgens Quinn
9. Positieve organisatiekunde volgens Quinn
10. Lof en kritiek
11. De praktische waarde van Quinns ideeën
Uitgegeven door: Tyler Roland Press
Spreker(s): Ben Tiggelaar
Speelduur: 0 uur 47 min

Grootte: 38 MB

ISBN: 9789079445486