Assortiment

De ideeën van Peter Drucker over management - MBA in één dag - Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie) - Ben Tiggelaar

Peter Drucker is de goeroe der managementgoeroes. Tiggelaar vat de belangrijkste opvattingen van Peter Drucker samen en bespreekt zijn belangrijkste ideeën. Spreker(s): Ben Tiggelaar
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Peter Ferdinand Drucker (1909-2005) wordt wel de goeroe der managementgoeroes genoemd. Drucker werd geboren in Wenen en studeerde in Hamburg en Frankfurt, waar hij ook als journalist werkte. Na een korte tijd in Engeland verhuisde hij naar de Verenigde Staten. Zijn eerste managementboek - na twee jaar meer sociologische werken - was The Concept of the Corporation (1946) waarin hij destijds baanbrekende concepten bepleitte als decentralisatie en zelfsturing onder medewerkers.

Drucker bedacht of populariserende ideeën als: marketing, empowerment, de kennismaatschappij, management by objectives en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Drucker doceerde meer dan 30 jaar aan de naam hem vernoemde business school in Claremont (Californië)

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie was Peter Drucker eigenlijk?
3. De visie van Peter Drucker
4. Drucker over organisaties
5. De rol van management in organisaties
6. Het werk van managers volgens Drucker
7. Drucker over persoonlijke effectiviteit
8. Druckers ideeën over nieuwe ontwikkelingen
9. Lof voor en kritiek
10. De praktische waarde van Druckers ideeën
Uitgegeven door: Tyler Roland Press
Spreker(s): Ben Tiggelaar
Speelduur: 0 uur 43 min

Grootte: 34 MB

ISBN: 9789079445400