Assortiment

De ideeën van Michael Porter over strategie - MBA in één dag - Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie) - Ben Tiggelaar

Michael Porter is één van de belangrijkste managementdenkers. Zijn ideeën over strategie en concurrentie worden overal ter wereld gebruikt. Spreker(s): Ben Tiggelaar
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Michael E. Porter (1947) is één van de belangrijkste managementdenkers van onze tijd. Zijn ideeën over strategie en concurrentie worden in bedrijven en opleidingen over de hele wereld gebruikt. Porter studeerde luchtvaarttechniek en bedrijfskunde en concentreerde zich daarna volledig op het onderwerp strategie. Hij is nu de Bishop William Lawrence University Professor aan de Harvard Business School.

Zijn eerste boek - Competitive Strategy uit 1980 - is al meer dan 50 keer herdrukt en in 17 talen vertaald. Belangrijkste reden dat Porters werk zo aanslaat, is de heldere, zeer praktische benadering waarmee managers en ondernemers meteen hun voordeel kunnen doen.

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie is Michael Porter eigenlijk?
3. De visie van Michael Porter
4. Wat is strategie?
5. Vijf krachten die jouw strategische mogelijkheden bepalen
6. Drie basisstrategieën volgens Porter
7. Strategie en de inrichting van de waardeketen
8. Strategie op landenniveau
9. Actuele strategische onderwerpen
10. Lof en kritiek
11. De praktische waarde van Porters ideeën
Uitgegeven door: Tyler Roland Press
Spreker(s): Ben Tiggelaar
Speelduur: 0 uur 48 min

Grootte: 40 MB

ISBN: 9789079445479