Assortiment

De ideeën van Michael Hammer over reorganiseren - MBA in één dag - Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie) - Ben Tiggelaar

Michael Hammer veroorzaakte een van de grootste management-hypes aller tijden: business process reengineering, het herinrichten van bedrijfsprocessen. Spreker(s): Ben Tiggelaar
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Michael Hammer (1948-2008) veroorzaakte een van de grootste managementhypes aller tijden: Business Process Reengineering. Hammer werd opgeleid als ingenieur aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en bracht het aan dezelfde universiteit tot hoogleraar. Zijn grote doorbraak kwam in 1993 met het boek Reengineering the Corporation dat hij samen met James Champy schreef. Van dit boek werden maar liefst twee miljoen exemplaren verkocht in 30 verschillende vertalingen. Het bezorgde Hammer een plaats op de Time-lijst van meest invloedrijke Amerikanen.

Hammer richtte daarna zijn eigen advies- en trainingbureau op, publiceerde meerdere boeken en verzorgde lezingen over de hele wereld.

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie was Michael Hammer eigenlijk?
3. De visie van Michael Hammer
4. Business reenineering: wat is het niet en wat is het wel?
5. Een klassiek voorbeeld van reengineering
6. Negen kenmerken van reengineering
7. Wanneer is het tijd voor reengineering en wat komt erbij kijken?
8. Een nieuwe manier van werken
9. De meest gemaakte fouten in reengineering
10. Lof voor en kritiek
11. De praktische waarde van Hammers ideeën
Uitgegeven door: Tyler Roland Press
Spreker(s): Ben Tiggelaar
Speelduur: 0 uur 47 min

Grootte: 38 MB

ISBN: 9789079445424