Assortiment

De ideeën van Kaplan & Norton over de Balanced Scorecard - MBA in één dag - Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie) - Ben Tiggelaar

Robert Kaplan en David Norton zijn de bedenkers van de Balanced Scorecard, wat zich heeft ontwikkeld tot het meest gebruikte instrument voor prestatiemanagement. Spreker(s): Ben Tiggelaar
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Robert Kaplan en David Norton zijn de bedenkers van de Balanced Scorecard. In minder dan tien jaar heeft de Balanced Scorecard zich ontwikkeld tot het meest gebruikte instrument voor prestatiemanagement ter wereld.

Robert Kaplan is hoogleraar leiderschapsontwikkeling aan de Harvard Business School. Hij startte zijn carrière als elektrotechnisch ingenieur en onderzoeker op het gebied van bedrijfsprocessen. Hij heeft een groot deel van zijn leven besteed aan het verbeteren van meetmethoden in bedrijven.

David Norton maakte carrière in de management consultancy. Hij was één van de oprichters van het adviesbureau Nolan Norton & Company, dat later onderdeel werd van het accountancy en adviesbedrijf KPMG. Tegenwoordig is David Norton directeur van het samen met Robert Kaplan opgerichte Balanced Scorecared Collaborative.

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie zijn Kaplan & Norton eigenlijk?
3. De visie van Kaplan & Norton
4. De Balanced Scorecard in vogelvlucht
5. Het financiële perspectief
6. Het klantperspectief
7. Het interne processenperspectief
8. Het leer- en groeiperspectief
9. Het invoeren van de Balanced Scorecard
10. De Balanced Scorecard in de praktijk
11. Een nieuwe aanpak van strategisch management
12. Lof en kritiek
13. De praktische waarde van Kaplan & Nortons ideeën
Uitgegeven door: Tyler Roland Press
Spreker(s): Ben Tiggelaar
Speelduur: 0 uur 49 min

Grootte: 41 MB

ISBN: 9789079445431