Assortiment

De ideeën van John Kotter over leiderschap bij verandering - MBA in één dag - Management Classics II - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes - Ben Tiggelaar

Een organisatieverandering verloopt volgens Kotter in acht stappen. Hij gelooft daarbij in de rol van ervaringen en emotie en noemt dat de zien-voelen-veranderen-aanpak. Spreker(s): Ben Tiggelaar
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

John Kotter staat vooral bekend om zijn ideeën over verandermanagement. Hij is niet alleen een zeer goed verkopend auteur op dat gebied, maar wordt ook gezien als één van de beste sprekers over verandering.

Een organisatieverandering verloopt volgens Kotter in acht stappen. Hij gelooft daarbij heilig in de rol van ervaringen en emotie. Kotter noemt dat de zien-voelen-veranderen-aanpak: see-feel-change. Volgens hem geloven veel organisaties helaas juist nog vaak in de analyserendenken-veranderen-benadering: analyse-think-change.

Na het succes van de eerste tien MBA in één dag-luisterboeken kon een vervolg niet uitblijven. Ben Tiggelaar presenteert daarom een volledig nieuwe reeks van tien MBA in één dag-luisterboeken met daarin een frisse blik op de beste ideeën van de belangrijkste managementgoeroes.

In een klein uurtje ben je helemaal bij, zit je vol inspiratie en heb je tal van bruikbare tips waar je meteen mee aan de slag kunt.

EXTRA: Bij elk audioprogramma krijg je ook een PDF met de integrale tekst en alle gebruikte bronnen. Handig wanneer je iets wilt opzoeken in de tekst of daarbuiten.

Inhoud
1. Welkom...
2. Wie is John Kotter?
3. De visie van John Kotter
4. Help! Onze ijsberg smelt!
5. Creëer een klimaat voor verandering: veranderstap één, twee en drie
6. Help de organisatie om de verandering in te zetten: veranderstap vier, vijf en zes
7. Duurzame verandering realiseren: veranderstap zeven en acht
8. Kotter over leiderschap en management
9. John Kotters carrièreadviezen
10. Lof en kritiek
11. De praktische waarde van Kotters ideeën

Uitgegeven door: Tyler Roland Press
Oorspronkelijke uitgever: Tyler Roland Press
Spreker(s): Ben Tiggelaar
Speelduur: 0 uur 59 min

Grootte: 84 MB

ISBN: 9789079445776