Assortiment

De ideeën van Henry Mintzberg over management - MBA in één dag - Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie) - Ben Tiggelaar

Henry Mintzberg is een generalist op managementgebied. Hij publiceerde onder meer over managementgedrag, organisatie-structuren en verschillende vormen van strategieontwikkeling. Spreker(s): Ben Tiggelaar
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Henry Mintzberg (1939) is een generalist op managementgebied. Hij publiceerde onder meer over managementgedrag, organisatiestructuren en verschillende vormen van strategieontwikkeling. Mintzberg werd in 1973 bekend door zijn onderzoek naar het dagelijks gedrag van managers. Hieruit bleek dat er doorgaans een groot verschil is tussen wat managers zeggen en wat zij in werkelijkheid doen. Ook in zijn latere boeken prikt Mintzberg veel luchtballonnen door. Maar tegelijkertijd helpt hij de lezer met nieuwe, heldere inzichten.

Mintzberg is al decennialang verbonden als hoogleraar aan de McGill University in Canada. Tevens is hij directeur van een internationaal masters-programma over management in de praktijk.

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie is Henry Mintzberg eigenlijk?
3. De visie van Henry Mintzberg
4. Mintzberg over strategie
5. Bouwstenen voor organisaties volgens Mintzberg
6. Vijf typen organisaties volgens Mintzberg
7. Mythes rond het werk van managers
8. De rollen van managers volgens Mintzberg
9. De ergernissen van Henry Mintzberg
10. Lof en kritiek
11. De praktische waarde van Mintzbergs ideeën
Uitgegeven door: Tyler Roland Press
Spreker(s): Ben Tiggelaar
Speelduur: 0 uur 48 min

Grootte: 38 MB

ISBN: 9789079445455