Assortiment

De ideeën van Eli Goldratt over management - MBA in één dag - Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie) - Ben Tiggelaar

Tiggelaar behandelt de Theory of Constraints (beperkingen-theorie) van Goldratt en de consequenties voor project- en procesmanagement, strategie en ict. Spreker(s): Ben Tiggelaar
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Eliyahu M. Goldratt (1948-2011) kreeg internationale erkenning als managementdenker na het verschijnen van zijn boek The Goal in 1984. In dit boek introduceerde Goldratt zijn Theory of Constraints (TOC). Deze theorie vertaalde hij in de jaren daarna in verschillende boeken naar allerlei vakgebieden, onder meer ICT, projectmanagement en marketing. Van Goldratts boeken werden in totaal meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht in meer dan 20 talen.

Inmiddels is Goldratt al enkele jaren met pensioen. Wel verzorgt hij nog lezingen en adviseert hij bedrijven die zich voor langere tijd aan zijn inzichten willen verbinden. Daaronder zeer grote ondernemingen zoals General Moters. Hij doet dit samen met een wereldwijd netwerk van Goldratt-adviesbureaus.

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie is Eli Goldratt eigenlijk?
3. De visie van Eli Goldratt
4. De Theory of Constraints
5. Het toepassen van de Theory of Constraints op bedrijfsprocessen
6. Goldratt over projectmanagement
7. Problemen oplossen volgens Goldratt
8. Goldratt over marketing
8. Lof voor en kritiek
9. De praktische waarde van Goldratts ideeën
Uitgegeven door: Tyler Roland Press
Spreker(s): Ben Tiggelaar
Speelduur: 0 uur 46 min

Grootte: 37 MB

ISBN: 9789079445417