Assortiment

De opstand - Een luistercollege voor jongeren over de periode van de Tachtigjarige Oorlog - Aya Peters

De Opstand is in Nederland ook wel bekend onder de naam Tachtigjarige Oorlog. Die tijd zien we als het begin van Nederland. Dat het geen echte oorlog was, hoor je in dit Young Home Academy luistercollege. Leeftijd: 12+ Spreker(s): Pita Schimmelpenninck va
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

De Opstand (1568-1648) is in Nederland ook wel bekend onder de naam Tachtigjarige Oorlog. Die tijd zien we als het begin van Nederland. Dat het geen echte oorlog was, hoor je in dit één uur durende luistercollege. Maar waarom werd er dan gevochten? Door wie en waar ging het eigenlijk over? Luister naar de verhalen over Willem van Oranje, de Geuzen, de Slag bij Heiligerlee, de Vrede van Münster en veel meer spannende dingen uit deze periode van onze vaderlandse geschiedenis.

Young Home Academy richt zich op jongeren in de leeftijd van 10 - 15 jaar. De luistercolleges zijn speciaal voor deze doelgroep geschreven en bestaan uit studio-opnames met een totale speelduur van 75 minuten. De onderwerpen voor deze serie richten zich op de Nederlandse canon.

Inhoud
Hoofdstuk 1: Het begin van Nederland
Hoofdstuk 2: Gerommel in de kerk
Hoofdstuk 3: Het eerste wapengekletter
Hoofdstuk 4: De tirannie verdrijven
Hoofdstuk 5: De Republiek, een vreemde eend in de bijt
Hoofdstuk 6: Eindelijk eigen baas!

Uitgegeven door: Home Academy
Oorspronkelijke uitgever: Home Academy
Spreker(s): Pita Schimmelpenninck van der Oije, Jeroen Jonker Roelants, Rogier Sonneveldt
Speelduur: 1 uur 7 min

Grootte: 96 MB

ISBN: 9789085309499