Assortiment

Het idee M/V - Ontmaskering van een hardnekkig denkbeeld - Asha ten Broeke

Mannen kunnen niet luisteren en vrouwen kunnen niet inparkeren. Maar is dit wel zo? Dit luisterboek biedt de lezer op vlotte en humorvolle wijze een radicaal andere kijk op mannen en vrouwen. Spreker(s): Asha ten Broeke
Van: € --,--

Voor slechts:
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Wie de afdeling populaire psychologie in de boekhandel bezoekt, vindt al snel een verklaring voor de bekende ‘man-vrouwverschillen’: in de oertijd waren de mannen dagenlang op jacht en bleven de vrouwen thuis met de kinderen. Dit soort rollenverdelingen, zo wordt ons verteld, heeft voor allerlei aangeboren verschillen gezorgd, zoals een beter richtingsgevoel voor mannen en betere sociale vaardigheden voor vrouwen.

Maar is dit wel zo? Asha ten Broeke doet op vlotte en humorvolle wijze een radicaal andere theorie uit de doeken.

Uit recente wetenschappelijke ontwikkelingen blijkt dat de meeste verschillen juist niet uit de oertijd stammen. In plaats daarvan worden ze veroorzaakt door hardnekkige denkbeelden die zich, met behulp van biologische mechanismen zoals epigenetica en de plasticiteit van het brein, in onze cultuur genesteld hebben.De meeste man-vrouwverschillen berusten op ideeën die grotendeels onbewust van generatie op generatie worden doorgegeven. Volgens Asha is het tijd deze te ontmaskeren.

Inhoud
Voorwoord
Hoofdstuk 1: Mannen van Mars, vrouwen van Venus
Hoofdstuk 2: We zien wat we willen zien
Hoofdstuk 3: Genesis 2.0
Hoofdstuk 4: Het grote kneden
Hoofdstuk 5: Met man en macht
Hoofdstuk 6: In het zweet des aanschijns
Hoofdstuk 7: Driemaal daags hersenspoelen

Uitgegeven door: Home Academy
Oorspronkelijke uitgever: Home Academy
Spreker(s): Asha ten Broeke
Speelduur: 4 uur 53 min

Grootte: 168 MB

ISBN: 9789085309277