Assortiment

Kunstenaars in Oorlog - Een hoorspel van TG Sonja - Annemarie Slotboom

In een hoorspel volgen we vier bekende Nederlandse kunstenaars tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met als belangrijkste uitgangspunt: wat is de verantwoordelijkheid van de kunstenaar in oorlogstijd? Spreker(s): Jessica Zeylmaker, Joost Dekker, Bas Sligting
€ --,-- Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

In een hoorspel volgen we vier bekende Nederlandse kunstenaars tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met als belangrijkste uitgangspunt: wat is de verantwoordelijkheid van de kunstenaar in oorlogstijd?

Kunstenaars in Oorlog toont vier verschillende reacties van de Nederlandse kunstenaars Piet Mondriaan, Charley Toorop, Johannes Heesters en Gerrit Jan van der Veen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De een vlucht, terwijl de ander zich verzet. De een heult met de vijand, terwijl de ander het leed van de oorlog via kunst probeert te verwerken. Daarmee gaat het stuk niet alleen over Mondriaan, Heesters, Toorop en van der Veen - maar over ons allemaal.

Het hoorspel maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Visioen vs. Confrontatie, die van 14 april t/m 25 augustus 2013 te zien was in het Mondriaanhuis Amersfoort in het kader van de viering 'Vrede van Utrecht 2013'.

Cast
Concept: Artistiek team TG Sonja
Regie en producent: Jori Hermsen
Tekst: Annemarie Slotboom
Compositie: Ben Lammerts van Bueren
Spel: Jessica Zeylmaker, Joost Dekker en Bas Sligting
Opname en mixage: Sander Pahlplatz

Dit hoorspel bevat teksten van Albert Helman, Gerrit Jan van der Veen, Gertude Stein en Joseph Goebbels. En muziek van Anton Wilhelm von Zuccalnaglio en Franz Lehar.

Inhoud
1. Proloog
2. Deel 1: Johannes Heesters
3. Deel 2: Charley Toorop
4. Deel 3: Gerrit Jan van der Veen
5. Deel 4: Piet Mondriaan
6. Epiloog
7. Credits
Uitgegeven door: TG Sonja
Spreker(s): Jessica Zeylmaker, Joost Dekker, Bas Sligting
Speelduur: 0 uur 44 min

Grootte: 44 MB

ISBN: 9789082101805