Ken Uzelve - deel 4: Heb lief - Een niet onderzocht leven is het niet waard geleefd te worden' - Ad Verbrugge

Deel 4 uit een serie hoorcolleges met 5 belangrijke deskundigen op het gebied van zelfkennis. Een groep topfilosofen en een psychiater nemen u op geheel eigen wijze mee langs de inzichten van hun vakgebied. Spreker(s): Ad Verbrugge
€ 7,99 Incl. btw
 Koop bij Luisterrijk.nl

Luisterfragment

Echt inzicht in je leven begint bij echte kennis van jezelf. Gnothi Seauton, Grieks voor Ken Uzelve. prijkte boven de tempel van Apollo, daar waar de Grieken het orakel van Delphi raadpleegden. Veel klassieke Griekse filosofen, zoals Socrates, waren overtuigd van het idee dat ware kennis over het leven start bij intensief zelfonderzoek. Sterker nog: Een niet onderzocht leven is het niet waard geleefd te worden.

Ad Verbrugge: Heb lief
Welke rol speelt de liefde in ons zelfonderzoek? Wat zegt wat we lief hebben over wie we zijn? In een tijdperk waarin ook de liefde digitaal gaat en het aantal scheidingen toeneemt, lijkt het noodzakelijk om stil te staan bij dit thema. Verbrugge vraagt zich af of wij tegenwoordig nog wel een échte verbinding aangaan met anderen. Zijn we temidden van ogenschijnlijk onbegrensde vrijheid, en een cultuur gekenmerkt door consumptie en virtualiteit, onze oriëntatie verloren? Hoe is het gesteld met datgene wat misschien wel het meest fundamenteel is voor ons: gemeenschap en verbondenheid?

Live opgenomen in de Amstelkerk Amsterdam en de ISVW in Leusden.

Uitgegeven door: VBKMedia
Oorspronkelijke uitgever: Veen Media
Spreker(s): Ad Verbrugge
Speelduur: 1 uur 3 min

Grootte: 43 MB

ISBN: 9789085715306
Populaire tags