De Zevensprong - Tonke Dragt

Frans (meester van de vijfde klas) vertelt zijn leerlingen avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd. Ze geloven er geen woord van, maar luisteren vol spanning. Dan krijgt Frans een geheimzinnige brief... Leeftijd: 10+ Spreker(s): Jeroen Willems
€ 19,94 Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment

Op een dag weet leraar Frans van der Steg geen spannend verhaal meer om aan de kinderen uit de klas te vertellen. Om toch iets te vertellen, verzint hij dat hij een geheimzinnige brief verwacht. Diezelfde avond nog komt met een bliksemflits en een donderslag een brief door de brievenbus. In de brief staat dat Graaf Grissenstein wil dat Frans de nieuwe onderwijzer wordt van zijn neefje Geert Jan, die helemaal alleen bij zijn oom inwoont in een geheimzinnig trappenhuis, die alleen gevonden kan worden voor wie de zevende afslag op de Zevensprong weet te vinden.

Na een reeks van spannende gebeurtenissen en ontdekkingen komt Frans in het trappenhuis om Geert Jan les te geven. Frans hoort nu bij het complot van de zevensprong, en de leden van dat Complot willen allemaal dat Geert Jan uit dat trappenhuis komt waar hij nu woont en dat Graaf Grissenstein wordt verslagen, en dat ze natuurlijk de schat zullen vinden die in het trappenhuis verborgen ligt. Volgens de oude rijmen van Graaf Grigorius is het zo dat één alleen de schat niet zal vinden. Frans weet niet zeker of hij alles wel moet geloven en of alles wel waar zal zijn maar hij besluit toch alles wat hem gezegd wordt te doen.

Tonke Dragt heeft voor De Zevenspong de Griffel der Griffels ontvangen. Daarmee is De Zevensprong het beste kinderboek geworden van de afgelopen vijftig jaar. Inmiddels verschenen ook het bekroonde boek De brief voor de koning en het hoorspel Torenhoog en mijlen breed van Tonke Dragt als luisterboeken.
Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij Leopold
Spreker(s): Jeroen Willems
Speelduur: 9 uur 7 min

Grootte: 404 MB

ISBN: 9789047604204