De Vijf en het geheimzinnige spoor - Enid Blyton

Een oud vervallen huisje, een merkwaardige jongen, onheilspellende geluiden en spookachtige lichten brengen de Vijf op het spoor van iets dat ze eerst niet kunnen verklaren. Leeftijd: 9+ Spreker(s): Adeline van Lier
€ 11,95 Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment

Julian en Dick zijn op vakantie met een paar vrienden en Anne en George moeten zichzelf vermaken. Als de hond Timmy een snee aan zijn oor heeft moet hij een kartonnen kap dragen. De mensen in het dorp lachen Timmy uit dus trekken Anne en George er met z’n tweeën op uit. Ze belanden in een oude schuur vlak bij een beekje. Daar ontmoeten ze een jongen, Guy, de zoon van een archeoloog. Hij heeft zijn tent opgeslagen en zoekt naar een Romeinse nederzetting. Maar midden in de nacht verschijnen er ook twee ongure figuren.

De Vijf is een serie populaire kinderboeken van Enid Blyton over 4 kinderen en een hond. Het eerste boek, De vijf en het gestrande goudschip, werd uitgebracht in 1942 (1943 in Nederland). De boeken gaan over Julian, Dick en Annie en hun nichtje Georgina. Het vijfde groepslid is de bastaardhond Tim. Georgina is een bijzonder personage. Ze vindt het erg jammer dat ze een meisje is en was liever een jongen geweest. Daarom gedraagt ze zich alsof ze een jongen is, knipt haar haar kort, kleedt zich als een jongen en laat zich George noemen. De kinderen variëren in leeftijd tussen 10 en 15. Een bijzonder personage is de vader van Georgina, over het algemeen oom Quentin genoemd. Hij is een stereotiepe 'verstrooide professor.' Hij brengt de hele dag door in zijn studeerkamer, luistert maar half naar gesprekken en is altijd papieren kwijt. In het dagelijks leven zitten Julian, Dick, George en Annie op kostschool, maar in de vakanties gaan ze op avontuur.

Inhoud
Hoofdstuk 1: George is boos
Hoofdstuk 2: Annie
Hoofdstuk 3: Vreemde geluiden
Hoofdstuk 4: Het lichtje in de nacht
Hoofdstuk 5: Weer die jongen!
Hoofdstuk 6: Onweer!
Hoofdstuk 7: De gluurder in de nacht
Hoofdstuk 8: Eindelijk weer De Vijf
Hoofdstuk 9: De steen
Hoofdstuk 10: Door merg en been...
Hoofdstuk 11: Annies ontdekking
Hoofdstuk 12: De schuilplaats
Hoofdstuk 13: Dick en Julian als spionnen
Hoofdstuk 14: Een spannende nacht en een vreemde ochtend
Hoofdstuk 15: De bron
Hoofdstuk 16: De geheime gang
Hoofdstuk 17: De hereniging
Hoofdstuk 18: Weer buiten
Hoofdstuk 19: Terug in Kirrin Cottage
Hoofdstuk 20: Alles begint weer opnieuw...


Uitgegeven door: Rubinstein Audio
Oorspronkelijke uitgever: Uitgeverij J.H. Gottmer / H.J.W. Becht
Spreker(s): Adeline van Lier
Speelduur: 3 uur 18 min

Grootte: 136 MB

ISBN: 9789047604006