Ilja Gort

Ilja Gort (1951) is een Nederlands componist, schrijver en wijnboer die afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont. Gort werd beroemd met het componeren van reclametunes en later met het maken van wijn.

Gort speelt al op jonge leeftijd muziek en maakt deel uit van enkele bands, waaronder de Amersfoortse band 'The Elements' en de Haagse band 'After Tea'. Vervolgens componeert Gort uiteenlopende reclametunes, waaronder zeer bekende als voor Randstad Uitzendbureau en voor Nescafé. Deze laatste tune wordt in 160 landen gebruikt. Ook componeerde Gort de leader van het RVU-programmaKlootwijk aan Zee. Gort bezit verschillende muziekstudio's en werkt met een team van componisten voor wereldmerken als Coca Cola, Nike, C&A en Heineken.

In 1994 koopt Gort een wijnkasteel in Frankrijk waar hij wijn gaat maken. Ook dit is een succesvolle activiteit; hij wint diverse belangrijke prijzen met zijn wijnen die worden verkocht onder het merk 'La Tulipe'. Hij schrijft ook boeken over zijn wijnavonturen, waaronder Leven Als Gort In FrankrijkHet Wijnsurvivalboek,Overleven als Gort in Frankrijk en, over zijn stageperiode bij sterrenchef Jonnie Boer,Met Gort de Boer op.
Geen producten gevonden.