Ja zuster, nee zuster - Gerestaureerd audiomateriaal van 6 originele afleveringen uit 1966-1968 met aanvullende nieuwe teksten van Hetty Blok - Annie M.G. Schmidt

Zes afleveringen uit de legendarische tv-serie over een 'rusthuis vol herrie', waar zuster Klivia de scepter zwaait. Historische opnames. Spreker(s): Hetty Blok, Ko van Dijk, Hans Boskamp, Wim Sonneveld, Enny Mols-de Leeuw
€ 11,95 Incl. btw
 Koop als download


Luisterfragment

Ja zuster, nee zuster speelt zich af in een 'rusthuis vol herrie', waar zuster Klivia de scepter zwaait. In het huis wonen onder andere Gerrit,opa, de ingenieur en er is een boze buurman Boordevol. Elke afleveringstaat op zich en de liedjes hebben weinig met het verhaal te maken.Iemand kan zeggen ‘We kunnen gewoon een liedje zingen, dat helptaltijd!’ en er is aanleiding om te gaan zingen!

Harry Bannink over het succes van Ja zuster, nee zuster: "Het was erdenk ik de tijd voor. Het juiste moment, de juiste omstandigheden. Ikheb geen verklaring voor het succes (...) We waren ons er absoluut nietvan bewust dat we aan een topper werkten."

Het luisterboek bevat opnamen gemaakt van de originele mono tv uitzendingen. Ernstige onrechtigheden werden verwijderd. Om het historische karakter niet aan te tasten werd er echter bewust voor gekozen de banden niet volledig te schonen.

De verbindende teksten werden gesproken door Hetty Blok als zuster Klivia en opgenomen in studio Paul Weyenberg, Amsterdam (september 2000).
Muziek: Harry Bannink
Hoorspelbewerking: Hans van Dijk
Productie & coördinatie: Ton Scherpenzeel
Mastering & editing: Peter Brusse &
Met dank aan Flip van Duijn, Martin Scheffer, Richard Groothuizen, Harry Meulman en Maarten Eilander (Theater Instituut Nederland)

Inhoud
Aflevering 1: Gerrit (uitzending 3 september 1966), waarin Rusthuis Klivia wordt bezocht door een inbreker, die uiteindelijk een vaste bewoner van het huis zal worden.
Aflevering 5: Alarm (uitzending 26 november 1966), waarin de opa van Gerrit voor het eerst zijn opwachting maakt.
Aflevering 12: De knödel (uitzending 4 november 1967), met Ko van Dijk in de rol van Johan de Groot, de eigenaar vaneen parapluwinkel die een oogje heeft op zuster Klivia.
Aflevering 18: Ja Gerrit, nee Gerrit (uitzending 20 april 1968), waarin ex-inbreker Gerrit onderdak biedt aan zijn oude maat Dirk (Hans Boskamp), die zich uitgeeft voor een Griekse gastarbeider.
Aflevering 16: De pruiselaars en Wim Sonneveld (uitzending 24 februari 1968), met Wim Sonneveld in een driedubbele rol: als zichzelf, als deopkoper Pruiselaar en als diens zoon Arie.
Aflevering 17: Souvenirwinkel (uitzending 23 maart 1968), waarin opa met zijn brommer de souvenirwinkel binnenrijdt van Juffrouw Blits (Enny Mols-de Leeuw).

Uitgegeven door: Rubinstein
Oorspronkelijke uitgever: VARA
Spreker(s): Hetty Blok, Ko van Dijk, Hans Boskamp, Wim Sonneveld, Enny Mols-de Leeuw
Speelduur: 3 uur 16 min

Grootte: 97 MB

ISBN: 9789047611547